Доброго дня шановна публіка, з моменту останнього мого тут запису пройшло багато часу, багато що помінялося. Вирішив я чуток перебрати свою 638-5 за зиму, так як вона вже була не в дуже прекрасному стані(затаскана). Після пяти років активного її юзання, моторчик вже не так активно тягнув, фарба потемніла та затерлася, а на металі проступала ржавчина. Отже було вирішено робити капіталку мотору, та косметичний ремонт ходовій частині. З двигуном не було бажання гратися, якісно зробити його я б не зміг, та й час би піджимав, до весни не встиг би. Тому було вирішено двигун віддати майстру.
Вскриття показало що потрібно розточити ЦПГ, та перепресукати КВ, про підшипники, сальники, ітд ітп я взагалі мовчу все було замінено.Перед новим роком забрав двигун у майстра. Отже обійшлось мені це задоволення майже в 3 тис грн.
Так як двигун був зроблений, а я нарешті закінчив наввчання та дійшли руки до яви, відсвяткувавши Новий рік почалась розборка мота

Двигун був знятий, то особливо розбирати було нічого, за пару готин від мото лишилась лише рама. Раму я маю красити, але так як за вікном не дуже тепло то рама відклалась до красчих часів. Почав з того що почистив коліна та вихлопні труби, ой і геморою було, нагар був жахливий, винен я, не заливав якісне мастило (Студент рахую кожну копійку). Навчений гірким опитом чистки колін на старусі, (ох чим лиш я їх не чистив пока не прийшла на ум ось така штука)

якщо ще дрель з реверсом, це взагалі СУПЕР, то за шерстю то протів і за 20-30 мин маєм таку картину

правда на згинові коліна особливо не почистиш, на допомогу прийшов старий тормозний трос (щось на подобі гибкого вала), головне напрямок обертання, щоб трос не розкручувався.